Keskustelijat

Tulevaisuus tänään -tapahtumassa on mukana keskustelemassa monipuolinen joukko eri alojen asiantuntijoita.

Anne Mironen

Työympäristö- ja tasa-arvoasioiden asiantuntija, SAK

Anne Mironen toimii SAK:n työympäristö- ja tasa-arvoasiantuntijana. Takana on pitkä ura työsuojelun ja työhyvinvoinnin parissa: 1990 -luvun ajan työsuojeluhallinnossa tarkastajana ja sen jälkeen liki kahdenkymmenen vuoden ajan JHL:ssä mm. työelämän laatuasioiden neuvottelupäällikkönä. Koulutukseltaan Mironen on fysioterapeutti ja filosofian maisteri (ympäristöhygienia) Kuopion yliopistosta.

Frank Martela

Tutkijatohtori, hyvinvoinnin psykologian dosentti, Aalto-Yliopisto

Frank Martela, FT, VTT, toimii tutkijatohtorina Aalto-yliopiston Tuotantotalouden laitoksella ja on yksi Filosofian Akatemia Oy:n perustajista. Martelan tutkimus keskittyy sisäiseen motivaatioon, työn murrokseen, merkitykselliseen elämään ja hyväntekemiseen, joita hän tutkii sekä filosofisesta, psykologisesta kuin myös yritystoiminnan näkökulmasta.

Hannu Karhunen

Vanhempi tutkija, Palkansaajien tutkimuslaitos

KTT Hannu Karhunen toimii Palkansaajien tutkimuslaitoksessa vanhempana tutkijana. Hän työskentelee myös osa-aikaisena tutkijana Tilastokeskuksessa. Karhusen tutkimusteemat liittyvät työmarkkinoihin ja koulutuksen taloustieteeseen.

Heidi Nieminen

Puheenjohtaja, PAU

Heidi Nieminen aloitti ay-uransa 13,5 vuotta sitten, kun hän tuli Posti- ja logistiikka-alan unioniin lakimieheksi. Viimeiset viisi vuotta Nieminen on ollut liiton puheenjohtajana. Hän on aina halunnut puolustaa oikeudenmukaisuutta ja ihaillut solidaarisuudella aikaansaatuja saavutuksia. Nieminen toivoo molempien asioiden pysyvän ikuisesti ay-liikkeen ytimessä.

Jari Hakanen

Tutkimusprofessori, Työterveyslaitos

Jari Hakanen on tutkimusprofessori Työterveyslaitoksella ja sosiaalipsykologian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on pitkään tutkinut työhyvinvointia ja -pahoinvointia (työn imu, työuupumus, tylsistyminen, työholismi) eri näkökulmista ja ollut toteuttamassa työhyvinvointia, palvelevaa johtamista ja työn tuunaamista edistäviä kehittämishankkeita.

Jarkko Eloranta

Puheenjohtaja, SAK

Vuodesta 2016 lähtien SAK:ta luotsannut Jarkko Eloranta on järjestön 21. puheenjohtaja. Sitä ennen hän toimi Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtajana ja toimialajohtajana. Eloranta on valmistunut valtiotieteen maisteriksi Turun yliopistosta.

Jussi Kukkola

Järjestöasiantuntija, SAK

Puolitoista vuotta SAK:ssa työskennellyt Jussi Kukkola toimii talossa järjestöasiantuntijana. Hänen tehtävänään on organisoida keskusjärjestötasoista nuorisotoimintaa sekä sukkuloida pitkin poikin opiskelija- ja nuorisojärjestökenttää huolehtien siitä, että SAK näkyy, kuuluu ja kuuntelee sielläkin.

Katri Söder

Koulutusjohtaja, TSL

Katri Söder on Työväen Sivistysliiton koulutusjohtaja ja aikuisten perustaidot - kehittämisalueen päällikkö. Hän on mukana kansainvälisessä hankkeessa, jossa kehitetään osaamisen arviointia ja ikääntyvien työntekijöiden perustaitoja. Koulutukseltaan Söder on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän harrastaa jatkuvaa
opiskelua.

Matti Huutola

Johtaja, SAK

Matti Huutola on SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja ja järjestöjohtaja, joka on edennyt nykyisen tehtävään niin sanotulla pitkällä kaavalla. Työuransa Huutola aloitti kirvesmiehenä, jota työtä hän teki 12 vuotta. Huutola on myös toiminut Rakennusliton toimitsijana Lapissa 7 vuotta ja kansanedustajana 1998–2003.

Mikko Heinikoski

Koulutus- ja työllisyysasioiden päällikkö, SAK

Mikko Heinikoski työskentelee SAK:ssa koulutus- ja työllisyysasioiden päällikkönä. Hän on toiminut yli 10 vuotta erilaisissa osaamisen kehittämiseen liittyvissä tehtävissä ammattiyhdistysliikkeessä ja opiskelijajärjestöissä. Erityisesti jatkuva oppiminen ja aikuiskoulutus ja sitä kautta kasvava työllisyys ja työelämän laatu ovat keskiössä Heinikosken työssä.

Nils Torvalds

Europarlamentaarikko, RKP

Nils Torvalds (RKP) on kolmannen kauden europarlamentaarikko ja jäsen liberaalissa Renew Europe -ryhmässä. Ennen poliitikon uraa Torvalds työskenteli pitkään toimittajana, ja oli muun muassa Ylen kirjeenvaihtajana Moskovassa ja Washington D.C:ssä. Torvalds toimii tulevan viiden vuoden aikana ympäristö- ja budjettivaliokuntien täysjäsenenä ja teollisuusvaliokunnan varajäsenenä Europarlamentissa.

Pekka Ristelä

Kansainvälisten asioiden päällikkö, SAK

Pekka Ristelä on SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö ja aktiivinen toimija eurooppalaisen ammattiyhdistysliikkeen verkostoissa. Ristelä on myös SAK:n edustaja Euroopan talous- ja sosiaalikomiteassa ja toimi vuosina 2014–2016 Suomen palkansaajajärjestöjen EU-edustuston FinUnionsin johtajana Brysselissä.

Sanna Sipinen

Ay-aktiivi, PAM

Sanna Sipinen on tamperelainen ay-aktiivi ja Palvelualojen ammattiliiton PAMin nuorisovaliokunnan puheenjohtaja. Tasa-arvo ja nuorten äänen kuuluville saaminen ovat hänelle sydämen asioita.

Suvi Mäkeläinen

Puheenjohtaja, Keskustanuoret

Suvi Mäkeläinen toimii Suomen Keskustanuorten puheenjohtajana ja opiskelee Tampereen yliopistossa yhteiskuntatieteitä.

Tuomas Suihkonen

Vasemmistonuoret

Tuomas Suihkonen on 25-vuotias valtiotieteiden opiskelija, jonka intohimona on ay-liikkeen historia ja penkkiurheilu. Monipuolisen järjestötoiminnan Monipuolisen järjestötoiminnan lisäksi Suihkonen toimii Teollisuusliiton toimitsijana nuoriso- ja opiskelija-asioiden parissa.

Tytti Määttä

Kaupunginjohtaja, Kuhmo

Tytti on kunta-alan ja aluekehittämisen vaikuttaja Kuhmosta. Hän on toiminut Turun kaupunginvaltuutettuna, Suomen kuntaliiton erityisasiantuntijana, Vaalan kunnanjohtajana ja nyt Kuhmon kaupunginjohtajana. Tytti uskoo mahdollisuuksien näkemiseen sekä luomiseen ja kokee näköalattomuuden olevan kehitykselle pahinta myrkkyä. Vapaa-ajallaan Tytti nauttii luonnossa liikkumisesta yhdessä perheen kanssa.

Jenny Rintala

Jenny Rintala

Ylitarkastaja, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue

Jenny Rintala toimii ylitarkastajana alueellisessa työsuojeluviranomaisessa. Hänellä on pitkä kokemus työsuojeluviranomaisen valvontatehtävistä ja hän on erikoistunut psykososiaalisen työkuormituksen valvontaan.

Annika Rönni-Sällinen

Puheenjohtaja, PAM

Aslak Haarahiltunen

Järjestämisvastaava, Teollisuusliitto

Jaana Ylitalo

Edunvalvontajohtaja, PAM

Pasi Lapinlehto

Sähköliitto

Silja Nurmi

Demarinuoret

Ulla Liukkunen

Professori, Helsingin yliopisto

Roope Mokka

Tulevaisuudentutkija, Demos Helsinki

Päivi Niemi-Laine

Puheenjohtaja, JHL

Silvia Modig

Europarlamentaarikko, Vasemmistoliitto

Turja Lehtonen

1. varapuheenjohtaja, Teollisuusliitto

Susanna Puumi

Työsuojelupäällikkö, HUS

Sauli Väntti

Puheenjohtaja, Sähköliitto

Juontajat

 

Sami Turunen

Viestintäyrittäjä, Arvosana Ky

Sami Turunen on työelämässä koulittu entinen pääluottamusmies, nykyinen viestintäyrittäjä, joka rakastaa prosessin hallintaa ja asiakaspaijausta.

Maria Petterson

Maria Pettersson

Päätoimittaja, Journalisti-lehti

Maria Pettersson on 35-vuotias Journalisti-lehden päätoimittaja ja Journalistiliiton viestintäjohtaja. Maria on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa, Ylellä, Euroopan parlamentissa sekä Cityn ja Ylioppilaslehden päätoimittajana.

Jan Erola

Viestintäyrittäjä